CA-5

Arbetsuppgifter

Din uppgift blir att bygga upp och ansvara för vår testfunktion med tillhörande processer för effektiv testdriven utveckling och vara koordinator mellan vår support, utveckling och försäljningsfunktion.

Din roll blir väldigt central i företaget varför du kommer att bli involverad i alla våra utvecklingsprojekt i arbetet med att förbättra och utveckla våra test- och verifieringsprocesser.

Du kommer tillsammans med, våra kunder, produktägare och utvecklare specificera och validera de krav och funktioner som projekten skall implementera samt ta fram testplaner för våra leveranser. Du blir den hos oss som planerar och genomför testexekveringen, synkroniserar våra leveranser mot kundernas mottagningsprocesser samt säkerställer att levererad dokumentation håller en god kvalitetsnivå.

Du kommer också att löpande verifiera och prioritera felrapporter samt vara kanalen till vår utvecklingsavdelning.

Om tjänsten - du kommer att få:

 • Ett övergripande ansvar för testning och att företaget lever upp till satta kvalitetsmål.
 • Leda och genomföra våra integrations- och acceptanstester samt coacha vårt test- och utvecklingsteam.
 • Ansvar för att upprätta, underhålla och uppdatera testfall för våra produkter samt att felrapporter, buggrapporter/rättningar m.m. fungerar på bästa möjliga sätt och att rätt stödverktyg används.
 • Vara delaktig i testarbetet tillsammans med övriga testare och medarbetare på utvecklingsavdelningen.
 • Ansvara för och säkerställa att den projektdokumentation vi levererar till våra kunder håller en god kvalitetsnivå.
 • Arbeta med kvalitetssäkring, testplanering och projektledning.
 • Kontinuerligt följa upp och utvärdera och förbättra våra test- och utvecklingsprocesser. En viktig del i detta arbete är uppbyggnaden av stödverktyg för automatiserad testning.

Om dig:

Som person är du social, strukturerad och lösningsorienterad. Du har lätt för att se helheter och är en god kommunikator som tycker om att hjälpa och inspirera människor.

Vi tror att du precis som oss älskar att lära dig nya saker, är prestigelös och har ett stort driv och engagemang. Du trivs i en arbetsmiljö som präglas av innovation och kreativitet.

För denna roll krävs det att du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift då du kan behöva skriva och kommunicera med såväl våra svenska som utländska kunder.

Likaså krävs det för denna roll att du har svenskt medborgarskap i och med att vi arbetar med försvarsrelaterade projekt.

Vi söker därför dig som har:
 • Erfarenhet från att testa produkter i olika Microsoft miljöer bestående av Windows servrar, Active Directory, terminalservrar, routrar, brandväggar och andra komponenter.
 • Kunskap/erfarenhet från kravhantering, kravanalys och testmetodik
 • Erfarenhet av att planera och utföra tester självständigt samt i team
 • God förståelse för utveckling/programmering, kan läsa loggfiler och kanske även kod?
 • Erfarenhet av och/eller är intresserad av automatiserad testning, dvs har koll på när automatisering är användbart inom test- och utvecklingsprocessen.

Det är meriterande för din ansökan om du har erfarenhet av något eller några testverktyg som t ex Jenkins, Selenium, Fitnesse, SoapUI, Jira, TestLink, TFS eller CLM och/eller agila metoder och ramverk såsom Scrum, SAFe etc

Om du har någon certifiering inom test/testledningsområdet är det naturligtvis också meriterande.