Expisoft stödjer Giving People igen

september 14, 2020

Expisoft är självklart med och hjälper Giving People igen. Giving Peoples vision är att inget barn i Sverige skall leva i utanförskap eller fattigdom. Många barn och äldre har det tufft att få pengarna att räcka till.

Giving Peoples målgrupp är utsatta barn i Sverige som lever i fattigdom samt de barnfamiljer som är på väg in i fattigdom och lever på marginalerna. Idag lever c:a 186.000 barn i vad som klassas som relativ fattigdom vilket baseras på hushållets inkomster. Ytterligare 175.885 barn lever i familjer vars inkomst utmäts av kronofogden vilket gör dessa barn till en högst utsatt målgrupp. Organisationen kan fånga upp de familjer som behöver kortsiktig hjälp för att klara sig ur en svår situation och bryta något som på sikt kunde blivit en permanent fattigdom. För de barnfamiljer som lever i fattigdom kan Giving People ge hjälp som på sikt innebär en väg ur fattigdom.

Giving People arbetar med akut hjälp av mat och andra viktiga förnödenheter. Organisationen har sedan starten i september 2013 förmedlat ett stort antal matkassar, kläder, skor och hygienartiklar till barnfamiljer över hela Sverige.

Det tycker vi på Expisoft är alldeles fantastiskt, det här är nåt som ligger oss varmt om hjärtat så vi vill gärna hjälpa till.